Tinkimaidosta Reko-torille

Olen muutaman kuukauden aikana etsinyt itselleni sopivaa tapaa toimia somevaikuttajan roolissa. 
    Kyllä tässä on todettava, että on totta  sanonta "löytyy lähempää kuin osasit etsiä"


Digitaitojen jakamista ja yhdistystoimintaa

Olen tämän someharrastukseni aloittanut jo aika  päiviä sitten, mutta varsinaisesti innostuin osallistuttuani joitakin vuosia sitten Eläkkeensaajien kautta Verkosta virtaa toimintaan. Tuon kautta pääsin myös kurssille, jossa käytiin läpi perusasioita, joita tarvitaan erilaisia sähköisiä palveluita käytettäessä. Olin jonkin aikaa aktiivisesti mukana myös täällä omalla kotipaikallani vertaisopastajana  paikallisyhdistyksen järjestämissä opastustilaisuuksissa.  

Instagram-niksien opiskelua

Minä eksyin sittemmin keikkailemaan työelämään ja  tuli myös korona mukaan kuvaan. Koronan aikana löysin itselleni mielenkiintoisen kanavan some-maailmasta. Innostuin erityisesti Instagramista ja aloin seuraamaan monia harrastetilejä.  Noin puolitoista vuotta sitten minulle tuli yhteydenotto yhdeltä Instagram-vaikuttaja @ig_neuvola, joka järjesti koulutusta Instagramin saloihin ja minä liityin hänen yhteisöönsä mukaan.  

Edelleen mieleeni palautuvat opetukset teknisistä asioista, joita kurssin aikana opettelimme. Kurssi toteutettiin Instagram-sovelluksessa. Tutustuimme myös muiden saman kurssin tilien takana olevien ihmisten kanssa ja yhteys säilyy yhä. On todella hienoa, että saan kuulua tuohon yhteisöön ja voin aina kysyä myös neuvoa toisilta. Olen sittemmin osallistunut myös toisen vaikuttajan @pitkätossulavalmennukset kurssille, josta sain  lisäpotkua lähteä eteenpäin tällä matkallani. Opin hakemaan erilaisia yhteistyökanavia ja niin olen saanut lisää kokemusta pienimuotoisista kaupallisista yhteistöistä.

Kumppanuusmarkkinointia ja ekologisia tuotteita

Kumppanuusmarkkinointi oli minulle eniten resonoiva muoto näistä, vaikka kyseenalaistin sen ensin ihan täysin. Saatuani lisätietoa tästä affiliate- eli kumppanuusmarkkinoinnista alkoi asia vähän avautua ja nyt uskon, että se oikeasti on mahdollisuus. Olen sen polkuni alussa ja samalla toki kiinnostunut myös muista yhteistyömahdollisuuksista, joissa hyödynnetään somekanavia sekä blogeja. 

Löysin  sivuston, jonka tarkoituksena on auttaa ekologisia tuotteita myyviä suomalaisia yrityksiä sekä vastuullisesta kuluttamisesta kiinnostuneita sosiaalisen median vaikuttajia ja samoista asioista kiinnostuneita kuluttajia, löytämään toisensa. Tämän Ekosomeetta-sivuston kautta olen löytänyt muutaman uuden kumppanuusmarkkinointi yrityksen, joiden tuotteita testaan. Kirjoitan sitten tuotteista tänne blogiini ja teen julkaisuja sosiaalisen median kanaviini. 

itä some-kanavia käytän

Tällä hetkellä aktiivisin kanavani on Instagram-tilini. Toimin sen lisäksi Facebookissa Markesalo (sivu) ja minulla on olemassa profiilini myös Tiktokissa, Pinterestissä ja Twitterissä. Nuo viimeksi mainitut jätän vielä linkittämättä, koska taitoni ovat niiden kanssa alkutaipaleella. Twitterissä olen ollut jo vuosia, mutta en ole vielä sen saloihin oikein päässyt sisälle. Tiktok on todennäköisesti se kanava, jota alan myös harjoittelemaan aktiivisemmin, koska se on aika hauska väline.


Luonnonmukaisuuden puolesta puhuja ja kokemusasiantuntija

Tänään olen tässä - luononmukaisuuden puolesta puhujana ja koen olevani omalla paikallani. Minä olen kokemusasiantuntija ja  eri alojen ammattilaiset ovat  ammattilaisten asemassa paikoillaan. Minulla on paljon kokemuksiin perustuvia asioita jaettavana luonnonmukaisen elämän puolesta ja myös siitä, että kaiken ei tarvitse olla ihan niin prikulleen. 

Olen tehnyt omassa elämässäni monenlaisia kokeiluja ja juttuja erityisesti luomuruokaan liittyvien asioiden parissa. Ollaan oltu mukana ruokapiiritoiminnassa ja hankittu suoraan tuottajilta tuotteita. Aikonaan, kun luomutuotteet eivät vielä olleet kauppojen hyllytavaraa, tilasimme tuotteita muutaman luontaisruokatukun kautta ruokapiirille. Olen myös joskus ostanut vehnän jyvinä säkissä (70 kg) viljelijältä ja vienyt paikalliseen myllyyn jauhettaviksi - oli aika työlästä😂 Siitä tuli sitten kaikki eriteltyinä: grahamit, leseet, hienot jauhot jne. Jossain vaiheessa kävin ostamassa tinkimaitoa kerran/kaksi viikossa, kunnes puolisoni kimahti ja soitti minulle töihin, että "tästä ei tule h...äkään - jääkaapissa on vain valot ja iso maitosanko, mitä annan pojille ruuaksi?!" No, minä taisin siinä kohtaa vähän myöntyä periaatteistani. 

Vuosien saatossa, asuessamme Riihimäellä, meillä oli mahdollisuus hankkia suurin osa ruuastamme Hausjärveläisen luomutuottajan kautta, joka toimitti tavarat n. kerran kuukaudessa kotiin. Näissä toimituksissa tuli mm. lihaa, kananmunia, juureksia,perunoita, kauden vihanneksia ja viljatuotteita. Tuo oli ihan loistava palvelu tuohon aikaan ja sen aikaiseen perhetilanteeseen, jossa olivat vielä kaikki neljä poikaa kasvavia ja asuivat kotona.


Miksi valitsen luomu- ja luonnonmukaiset tuotteet?

Tänä päivänä Reko-tori on kätevä tapa hankkia suoraan tuottajilta, ilman välikäsiä tulevia tuotteita. Itse olen käyttänyt Reko-toria jonkin verran, viime aikoina vähemmän. Suunnittelen palaavani tuohon Rekon kautta ostamiseen takaisin. Syy miksi jätin sen hetkeksi sivuun oli, että en ollut ihan varma mikä olisi edullisin tapa toimia. Nyt kokeiltuani taas perinteistä kaupasta ostoa hyödyntäen S-kaupoissa olevan ilta-alen (-60%) ja tilattuani parista hävikkiruokaa myyvästä verkkokaupasta, olen päätynyt siihen, että säästöä ei juurikaan tule. Ostaessani ruuan raaka-aineina ja valmistaessani sen itse, on ruoka puhdasta ja lisäaineetonta sekä siitä jää tarpeettomat lisukkeet pois. Voin sitä vastoin satsata laatuun, puhtauteen ja hyvinvointia lisääviin tuotteisiin. Perusasioiden kautta löytyvät jokaiselle ne sopivat muodot pyrkimyksessään kohti luonnomukaisempaa elämäänsä. Luonnon mukaisuus - jos avaat mielessäsi sanat käsittämään sinua kokonaisuutena, niin sieltä löytyy  sinun totuutesi tehdä asioita juuri sopivalla tavalla. 

Mistä sinä voit lukiessasi tietää milloin on kysymys kumppanuusmarkkinoinnista?

Blogissani näkyvät kumppanuusmarkkinointiin liittyvät linkit aina merkittyinä (*). Tuo linkki on se linkki, jonka kautta saan pienen komission sen kautta tapahtuvista verkkokaupan ostoista. Halutessasi voit  mennä linkin kautta sinut ohjattuun verkkokauppaan ja tehdä ostoksesi, joista se komissio sitten tulee myös minulle. Tuotteet ovat sinulle saman hintaisia ostat ne suoraan ilman linkkiä tai linkin kautta ko. verkkokaupasta.
Kommentit

  1. Hyvä Marke 🥰❤️👍 sulla on hyvä tyyli, aito ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jessica - minulla ei pysy mikään muu "päällä" :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni