Kodin siivous
Siivousinspiraatio iski

Monta viikkoa jo sitä odotin ja tänään se iski - innostuminen siivouksesta. Joskus se odotuttaa itseään turhankin kauan ja saattaa mennä ohi huomaamatta. Silloin ei auta muu kuin tarttua toimeen ilman innostusta. Homma kyllä sujuu huomattavasti jouhevammin innostuksen voimalla. Kesäaikaan tosin taitaa olla monella muullakin vähän vaikeuksia jäädä sisähommiin, kun ulkona on aurinkoa ja kaikkea mukavaa puuhaa.


Kalusteiden ja lattian pesu

Tein osan olohuoneen perusteellisemmasta siivouksesta tänään ja jatkan toisen puolen hommasta huomenna. Voit ehkä ihmetellä, että miksi ihmeessä en tehnyt koko huonetta kerralla.  Ajattelin, että teen pienemmän osan, niin en kyllästy ja voin jatkaa samaan malliin koko talon osa osalta. Pesin eli märkäpyyhin kaikki kalusteet kauttaaltaan ja märkäpyyhin myös lattian. Meillä on puulattia, jonka lakkapinta on osin kulunut pois ja siksi huokoinen puu imee likaa itseensä ja vaatii välillä ihan kunnon pesun. Kun teen tällaisen vanhanaikaisen märkäpyyhinnän lattiaan, niin kuivaan pyyhkimisestä jäävän veden pois lattiakuivaimella ja imeytän veden kuivaan siivouspyyhkeeseen. Irronnut lika ja vesi on kuivattava pinnalta pois. Muuten vesi kuivaa pintaan ja liimaa irronneen lian lattiaan kiinni entistä tiukempaan.

Kalusteet pyyhin myös kostealla siivouspyyhkeellä ja kuivasin kuivalla siivouspyyhkeellä. Yleensä tavallisen ylläpitosiivouksen teen ilman pesuvettä. Kostutan silloin siivouspyyhkeet ennen työn aloitusta ja käytän suihkepullosta laimeata pesuaineliuosta vain tahrojen poistossa. Tämä  erottaa kodin perussiivoukseni ylläpitosiivouksesta. Tällaisen perussiivouksen tarve meillä on kolme-neljä kertaa vuodessa. Ikkunoiden pesun teen sitten ihan omana aikanaan, jolloin en siivoa muuten niin perusteellisesti. 

Lämpöpattereiden puhdistus

Lämmityskauden alku tulee taas syksyn myötä  ja silloin on aika viimeistään puhdistaa patterit sekä huonetilan puolelta että seinän ja patterin väli. Tämä jos jää tekemättä, saattaa lämmityksen alkaessa tulla tunkkainen pölyn  haju nenään. Patterien välien puhdistamisessa on kätevä apuväline patterimoppi, jolle on keksitty muitakin markkinointinimiä, mutta tuolla nimellä löytyy  välineitä. Patteriharja on myös olemassa ja sillä saa hyvin harjattua pölyiset patterivälit. 

Etsiessäni hakusanalla "patterimoppi" tuotteita koin suuren yllätyksen. Löysin oman vanhan blogikirjoitukseni tästä samasta asiasta. Siellä on myös kuva, kuinka voit pyyhkiä patterivälin pyyhkeen avulla ellei sinulla ole siihen sopivaa työvälinettä. Tuo pyyhe itseasiassa on hyvin tehokas ja kätevä tapa. Blogikirjoitukseeni vuodelta 2007 pääset TÄSTÄ .

Lopuksi pyyhin  koriste-esineet, laitoin pöytäliinat  paikoilleen ja nautin lopputuloksesta.

Kerroinko jotain uutta sinulle?  Onko sinulla jotain hyviä siivousvinkkejä?

Kommentit