Reilu puolitoista metriä pluskokoa

 


Minulla meni kymmeniä vuosia ennenkuin ymmärsin, että en ole väärän kokoinen, näköinen enkä muutenkaan vääränlainen vaan olen juuri täydellinen oma itseni💓 Olen tekijöideni näköinen ja oloinen ja kaikki kiitos ja kunnia kuuluu heille olemassa olostani. Onneksi ihmisten asennemaailma on alkanut muuttua ja oman itsensä ja kehonsa hyväksyminen on enemmän trendi kuin jonkun epätodellisen roolimallin fanittaminen.

Jostain syystä meille myydyt vaatteet vain edelleen ovat jonkun muun mittapuun mukaan mitoitettuja. Minä en nimittäin ole ainut lajiani vaan  meitä on paljon tässä maassa. Matalajalkaisia ja vatsakkaita naisia, joilla jalat suhteessa muuhun vartaloon eivät ole aina pitkiä.


Se on tietenkin mahdotonta, että ihan jokaiselle onnistutaan tekemään istuvia ja sopivan mittaisia housuja. Olisiko kuitenkin mahdollista yrittää tehdä sen mallisia, joihin me vatsakkaammat, lyhyemmät ihmiset saisimme itsemme sovitettua hieman paremmin. Mitoitukset menevät jotenkin niin, että se mikä on vyötäröltä sopiva on mitoitettu pitkille naisille ja koko vaatteen  mittasuhteet kärsivät.  Lahkeet lyhennän ihan mielelläni itse, jos vain löydän sopivan kokoiset housut.


Collegeneuloksesta valmistettuja housuja on helpompi löytää, mutta jos ihan perinteisiä kangashousuja on etsimässä, niin löytäminen on haasteellista. Joitakin neuloksesta valmistettuja housuja löytyy ja myös joitakin, jotka ovat valmistettu malliltaan ns. toimistomallisiksi eli astetta siistimmän näköiset kuin ihan collegehousut. Ylläolevassa kuvassa minulla on kotimaisen valmistajan hyvälaatuiset collegehousut, jotka ostin verkkokaupasta liian isoa kokoa. Pidettyäni housuja pari kertaa huomasin, että olisi kuitenkin pitänyt otaa kokoa pienemmät. Tämä johtui juuri tästä pituudestani - sen minkä pituudessa häviän usein leveydessä voitan eli voin ottaa joustavasta materiaalista olevan housun kokoa pienemmän kuin vyötärömittani osoittaa - nimittäin tuo haaramitta antaa tilaa vatsalle.


Tässä nyt sitten yksi asia, joka vaikuttaa myös housun käyttömukavuuteen oleellisesti. Kun istun liian tiukka vyötärö pyörähtää navan alapuolelle. Ja noustessa onkin sitten housuja nosteltava välittämättä siitä, että se ei näytä kovin asialliselta.  Yritä tässä sitten pysyä asiallisena ja vakavasti otettavana 😄


Tässä kuvassa minulla on kotimaisen valmistajan/valmistuttajan farkkutyyliset housut jalassani. Nämä ovat melko hyvät paitsi, että näissäkin tahtoo tuo vyötärön valuminen olla ongelmana. Se mikä tekee näistä parhaat näiden kolmen vaihtoehdon välillä on, että housun vyötärönauhassa on takaosa joustava. Paras malli itselleni olisi juuri sellainen, että takana vyötärönauha olisi joustava, edessä vetoketju ja taskut, jotka antavat ryhtiä housuille ja tukevat myös vatsaa pysymässä aloillaan.

Vuosia sitten meillä oli erittäin hyvä vaatevalmistaja tämän malliselle tyypille kuin minä - Adatto Oy.  Adatton tarina päättyi enkä ole löytänyt vastaavaa tilalle. Sattuisitkohan sinä tietämään mitään vastaavaa valmistajaa? Kysellessäni Instagram seuraajiltani suosituksia housuasiassa, sain yhden varteenotettavan vinkin, jonka aion mennä joulukuun puolella katsastamaan. Tämä brändi on minulle jo hieman tuttu menneiltä vuosilta ja tuolloin minulla on heidän tuotemerkinsä  housuja muutamat olleetkin käytössäni. Riihimäellä oli tuolloin NP:n myymälä - taitaa olla jotain muutoksia tosin tapahtunut liiketoiminnassa vuoden -09 jälkeen muutettuamme Riihimäeltä pois.

Mitä ajatuksia sinulla on vaatekokoihin liittyen? Onko sinun helppo löytää itsellesi sopivia vaatteita? Hankitko mieluummin kotimaisia vai onko joku ulkolainen merkki osottautunut juuri sinulle sopivaksi?


Jos kirjoitukseni oli mielestäsi mielenkiintoinen, olisi tosi kiva, jos jakaisit sen somessasi💚


*kaupallinen yhteistyö A-lehtien kanssa
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Vakava sairaus - uusi perheenjäsen

Pukeutumisen perusta alusvaatteissa